18 Şubat 2015 Çarşamba

Maraş Usulü Tarhana Çorbası

Her yörenin farklı bir tarhanası var. Benim tarifim sadece Maraş tarhanası ile yapılır, toz tarhana ile yamaya çalışmayın:) bu hızla yakında toz tarhana çorbası tarifi de veririm merak etmeyin:))Tarhananın faydalarını saymaya gerek yoktur herhalde. Çorbasına da doyum olmaz hani, üstelik hem yapımı kolay hem malzemesi az hem de hepimiz özellikle çocuklar için çok faydalı... Hadi bakalım annemin tarifiyle çorbamızı yapalım.
Malzemeler (6 Kişi İçin):
2 avuç dolusu tarhana
4 diş sarımsak
1 s.b yoğurt
Sosu için:
3 yk sıvı yağ
1 yk zeytin yağı
1 yk nane
1 tk biber
Yapılışı:
Tarhanalar bir gece önceden suya ıslatılacak. (Eğer buna vaktiniz yoksa daha fazla kaynatarak bu sorunu çözebilirsiniz; ancak suda bekletmek daha çabuk pişmesini sağlıyor.) Bir tencereye tarhanalarımızı alıyoruz ve üzerini yaklaşık üç parmak geçecek kadar su koyuyoruz. Tarhanalar iyice dağılana kadar kaynatıyoruz. Sonra blenderdan geçiriyoruz.Beniz buzluğumda kaynattığım nohutum var, bu işlemden sonra nohutumu da koyup beş dakika dah kaynatıyorum. Nohutunuz yoksa üzülmeyin nohutsuz da gayet lezzetli:) Altını kapattıktan sonra içine bir bardak yoğurdu çırpma teliyle iyice karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz. Aksi takdirde yoğurdumuz kesilir. Buraya kadar her şey muhteşem. Şimdi sos kabımızda iyice ısıttığımız yağın içine nane ve biberimizi ekleyip altını hemen kapatıyoruz (hemen kapatma nedenimiz nanenin yanmaması için)
ve çorbamızın içine sosumuzu katıyoruz. Ohhhh çorbamız hazır afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Maras tarhanani hazirla gunu de belirle..tatmak icin sabirsizlaniyoruz gokbencim:)

    YanıtlaSil