Annemin tarifinden nefis bir çilek reçeli tarifi sizlerle...
Aslında belki hepiniz biliyorsunuzdur veya pek çok yerden ulaşabilirsiniz, ama ben tarifleri bizzat deneyerek veya tadarak beğendiğim vakit veriyorum tariflerimi.
Malzemeler:
1 kilo çilek reçeli
1 kilo toz şeker
Yarım çay kaşığı kadar limon tuzu
Yapılışı: Çilekleri güzelce yıkayıp bir kilo toz şekerle genişçe bir kap içinde akşamdan sabaha kadar bekletilir. Sabah bir de ne göresiniz: suyunu salmış bir tencere çilek:) sonra içine limon tuzunu katıp,hiç su eklemeden orta ateşte, karıştırmadan kaynatılır. bu arada köpükler ara ara alınır.(Ben köpükleri bir bardakta biriktirdim, daha sonra onu şerbet gibi sulandırarak ailecek içtik.) Bazıları bir çay kaşığı tereyağı katmanın köpürmeyi engellediğini söylüyor; ama biz denemedik. Kaynadıktan sonra 20 dakika daha kısık ateşte kaynamaya devam ettirilir. Mümkün olduğunca az karıştırılmasının nedeni çileklerin ezilmemesidir, ayrıca çileklerin ezilmemesi ve kararmaması için fazla kaynatılmaması gerekiyor.. Benim ilk denemem, acemi şansı mıdır bilmem, oldukça nefisti. Hepimize afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder